Rode wijn beluchten zonder een karaf

07 okt 2017

Heb jij je ooit afgevraagd waarom dezelfde wijn niet altijd hetzelfde smaakt? En waarom het tweede glas vrijwel altijd beter is dan het eerste? Het antwoord is verrassend simpel: het zit hem in de beluchting. Een goede wijn hoort te ademen en wordt daarom vaak in een karaf geschonken. Het kan echter ook makkelijker, met dit unieke wijngeschenk van Kerstpakket.nl.

Het ideale kerstgeschenk voor wijnliefhebbers

Het in een karaf schenken van een wijn wordt met een duur woord ook wel decanteren genoemd. Wanneer de vloeistof in aanraking komt met zuurstof, komt het aroma geleidelijk vrij en begint het karakter van de wijn langzaam tot volle wasdom te komen. De methode kent echter twee nadelen, want een karaf is duur en het totale proces kost zeker een uur.

Heb jij medewerkers of zakenrelaties die van goede wijn houden? Dan kun je ze een handje helpen door het bovengenoemde kerstpakket te schenken. Dit bevat namelijk naast een uitstekende fles Spaanse Lacruz Tempranillo ook de luxueuze Rominox wijnbeluchter. Dit innovatieve product maakt een traditionele karaf overbodig en maakt decanteren een stuk makkelijker.

Hoe werkt deze wijnbeluchter van Rominox precies?

In het dagelijks gebruik is de wijnbeluchter van Rominox zeer eenvoudig. Hou het product boven je glas en giet de wijn geleidelijk door de beluchter heen. Deze zorgt ervoor dat de vloeistof op efficiënte wijze met zuurstof wordt verrijkt. Dit is niet alleen praktischer en ruimtebesparender dan een grote karaf, maar kost ook nog eens veel minder tijd dan het uitgebreid decanteren van de wijn.

Het verschil na het gebruik van de wijnbeluchter is onmiskenbaar. Door het overvloedige contact met de zuurstof komen de complexe aroma’s in de wijn veel beter naar voren en lijkt het bijna om een veel duurdere wijn te gaan! Dit kerstpakket met de Rominox wijnbeluchter is dan ook het ideale wijngeschenk voor de collega’s, medewerkers of relaties die wel een wijntje lusten.

Fles wijn mag niet ontbreken in wijngeschenk

Dat de wijnbeluchter de smaak van een wijn beter naar voren laat komen, is een ding wat zeker is. Hoewel het product oorspronkelijk ontwikkeld is voor het beluchten van rode wijn, is het ook prima te gebruiken bij een witte wijn. Hoe sterk de smaak verbeterd, hangt onder meer af van de leeftijd, samenstelling en kwaliteit van de wijn.

Om de ontvanger van dit kerstpakket het maximale plezier uit zijn wijnpakket te laten halen, hebben wij bij de beluchter alvast een uitstekende fles wijn gevoegd. De Lacruz Tempranillo wordt hoog aangeslagen door kenners en is een uitstekende optie voor bij het kerstdiner of rond de feestdagen. Natuurlijk is dit kerstpakket zoals bij ons gebruikelijk op luxueuze wijze verpakt.