Kerstpakket 2016: do’s and don’ts

19 jul 2016

Kerstpakkettenstress. Het komt bij veel bedrijven voor. En dat is begrijpelijk, want elke werkgever wil natuurlijk dat het personeel na de kerstborrel tevreden naar huis gaat, blij met het kerstpakket. Toch is die stress niet nodig. Want al hebben zo veel mensen zo veel wensen, door rekening te houden met een aantal factoren zorgt u ervoor dat uw kerstpakket bij iedereen in de smaak valt.

Do’s and don’ts kerstpakket 2016:

  • Kies een kerstpakket waarvan u zeker weet dat het door (een meerderheid van) uw medewerkers wordt gewaardeerd. Een kleine werkgroep kan daarbij uitkomst bieden. Houd uw eigen voorkeuren, hoe moeilijk dat soms ook is, buiten beschouwing.
  • Hebt u een klein bedrijf en kent u uw medewerkers goed? Stel voor elk personeelslid een ander pakket samen waarbij u aandacht schenkt aan persoonlijke smaak of hobby’s.
  • Houd rekening met dieetwensen en -eisen van uw personeel, bijvoorbeeld vanwege geloofsovertuiging of allergieën. Uw personeel zal het waarderen dat u het kerstpakket afstemt op eet- en drinkgewoonten.
  • Bepaal wat u wilt besteden aan de kerstpakketten. Denk daarbij ook aan oud-medewerkers, bestuurders en/of commissarissen. Houd daarbij rekening met fiscale aspecten.
  • Bestel tijdig. Bij Kerstpakket.nl kan dat over het algemeen tot en met vrijdag 16 december. De beschikbaarheid van de pakketten kan echter afnemen naarmate de feestdagen dichterbij komen. Voorkom teleurstelling en bestel tijdig.

Extra tips kerstpakket

Het bezorgt u dan misschien wat stress, maar 98,8 procent van alle medewerkers in het bedrijfsleven kijkt reikhalzend uit naar het kerstpakket. Al ruim twee eeuwen wordt het kerstpakket dan ook beschouwd als blijk van waardering. Zeker als het kerstpakket een oer-Hollands of juist een Mediterraan thema en een bruikbare inhoud heeft. Klassieke, goed gevulde kerstpakketten zijn namelijk nog altijd razend populair.

Kerstpakket 2016, symboliek

Ook duurzaamheid speelt de laatste jaren een steeds grotere rol. Combineer dat met originaliteit en u komt uit bij onze MiniTree, een appelboompje dat bijzonder geschikt is voor het balkon of de tuin, dankzij het bijzondere formaat. De MiniTree vormt een leuk en origineel kerstgeschenk voor medewerkers en zakelijke relaties, waarmee u hen bedankt voor een vruchtbare samenwerking. Maar de MiniTree staat voor nog heel veel meer:

  • Samen de vruchten plukken van
  • Groeien, bloeien en onderhouden
  • Appeltje voor de dorst
  • De appel wegdragen