Hoe duur mag een kerstpakket zijn?

21 jul 2017

Aan het eind van elk jaar is het weer zover; dan zoekt u mooie kerstgeschenken uit om uw medewerkers en relaties uw waardering te tonen voor de samenwerking. Geen goedkope hobby, maar wel een die zichzelf op termijn altijd terugbetaalt. Bovendien is het kerstpakket ook in 2017 nog altijd aftrekbaar van de belasting. Maar hoe duur mag zo’n kerstpakket eigenlijk zijn?

Kerstgeschenk gaat om het gebaar

Wat een normaal bedrag is voor een kerstpakket, is een vraag die veel werkgevers zichzelf stellen. En dat is niet zo vreemd. Als ondernemer kunt u uw geld maar één keer uitgeven en dat doet u het liefst zo verstandig mogelijk. Dat kerstpakketten een investering vormen die loont, is inmiddels wel duidelijk. Maar over de grootte van de investering verschillen de meningen nogal.

Dat is ook logisch. Zo zal de lokale groenteboer minder budget hebben voor een kerstgeschenk dan de multinational in het centrum van de stad. Maar geheel in de kerstgedachte, gaat het bij een kerstgeschenk in grote mate om het gebaar. Een onnodig duur kerstpakket is dan ook niet nodig om te ontvanger blij te maken.

Hoe persoonlijker, hoe beter

Belangrijker dan de prijs van het kerstpakket, is dan ook de achterliggende gedachte. Is de inhoud van het pakket afgestemd op de smaak en wensen van de ontvanger? Hoe persoonlijker het karakter van uw kerstgeschenk, hoe sterker uw medewerkers en zakenrelaties dit weten te waarderen. Vandaar dat Kerstpakket.nl u de mogelijkheid biedt om zelf een pakket op maat samen te stellen.

Weet u bijvoorbeeld dat uw doelgroep een voorkeur heeft voor verzorgingsproducten, dan kunt u deze op simpele wijze in het pakket verwerken. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn, terwijl u toch een helder signaal afgeeft en de ontvanger verblijft met een cadeau waar hij of zij écht iets aan heeft. Goed nadenken over het juiste cadeau bespaart daarom veel geld en is vaak een schot in de roos.

Kwalitatieve uitstraling straalt af op uw bedrijf

Ondanks het belang van het gebaar boven de prijs, streeft u natuurlijk wel naar kwaliteit. Een kerstgeschenk vormt immers het visitekaartje van uw onderneming en dient daarom een bijpassende uitstraling te bezitten. Alleen daarom al geeft u de voorkeur aan een kerstgeschenk van hoge kwaliteit; zowel op het gebied van producten als de gebruikte verpakkingsmaterialen.

Hoe duur een kerstpakket uiteindelijk mag zijn, hangt dan ook af van meerdere factoren. De grootte van uw onderneming, het beschikbare budget en de gewenste uitstraling van uw kerstgeschenk zijn aspecten die een belangrijke rol spelen. Afhankelijk hiervan kiest u voor een kerstpakket dat slechts enkele tientjes kost tot wel enkele honderden euro’s. Voor beide soorten pakketten bent u bij Kerstpakket.nl aan het juiste adres!