Geschikte kerstgeschenken voor uw relaties kiezen

14 apr 2017

Kerstgeschenken zijn nog altijd een ideaal instrument om de band met uw relaties te versterken en de naamsbekendheid van uw merk te vergroten. Voor een optimaal effect is het natuurlijk wel van belang dat u voor het juiste relatiegeschenk kiest, want anders heeft uw inspanning een averechts effect. Hieronder geven we 3 tips om het best mogelijke kerstcadeau te kiezen voor uw klanten.

1. Verplaats u in de belevingswereld van de klant

De voornaamste overweging bij het uitkiezen van een cadeau is nog altijd of de ontvanger er blij mee is. Kerstgeschenken voor uw relaties vormen hierop logischerwijs geen uitzondering. De beste manier om een geschikt geschenk te kiezen, is om u te verplaatsen in de belevingswereld van uw relatie. Wat zijn de normen en waarden van zijn organisatie? Welke persoonlijke hobby’s heeft de klant?

Pas als u antwoord kunt geven op de bovenstaande vragen, komt u dichterbij het vinden van het ideale kerstgeschenk. Belangrijk is ook dat het geschenk goed aansluit op het karakter van de relatie die u met de klant heeft. Praat u regelmatig informeel met de klant over een bepaalde hobby of een ander thema? Dan is het kiezen van een gerelateerd relatiegeschenk een slimme keuze.

2. Kies een kerstgeschenk dat uw imago versterkt

Relaties hebben altijd een bepaald beeld van uw bedrijf of organisatie. Het is belangrijk om goed van deze bedrijfsidentiteit op de hoogte te zijn en deze te allen tijde uit te dragen. Ook bij het kiezen van kerstgeschenken is het daarom verstandig om rekening te houden met uw imago. Kies bij voorkeur een cadeau dat aansluit op uw merk en de visie van uw organisatie.

Tegelijkertijd is het zaak goed na te denken over hetgeen u met het geschenk wilt uitdragen. Gaat het u puur om het verstevigen van de band met uw relaties, of wilt u dat uw kerstgeschenken tevens de naamsbekendheid van uw bedrijf vergroten? Het vooraf bepalen van uw marketing- en communicatiedoelstellingen helpt om de juiste keuze te maken.

3. Zorg dat uw kerstgeschenken opvallen bij relaties

U kunt de kerstgeschenken voor uw relaties nog zo goed overdenken; als uw cadeau niet opvalt, kunt u zichzelf de moeite van het uitkiezen beter besparen. De kans is groot dat uw klanten rond het einde van het jaar, naast uw geschenk, ook andere relatiegeschenken ontvangen. Onderscheidend vermogen is daarom van groot belang om de aandacht van de klant op uw bedrijf te vestigen.

Een uniek of origineel kerstgeschenk is vaak de ultieme manier om op een positieve manier op te vallen bij uw zakenrelaties. Kies bij voorkeur voor een cadeau dat langere tijd meegaat en bedruk het indien mogelijk met het logo of in de huisstijl van uw onderneming. Zo valt uw cadeau op tussen de meer generieke geschenken en blijft uw merk lange tijd onder de aandacht van de doelgroep.