Geef de juiste kleur aan uw kerstgeschenk

14 jul 2017

Don’t judge a book by its cover. Het is een legendarisch gezegde wat betekent dat we zaken niet moeten beoordelen op hun uiterlijk, maar op hun innerlijk. Dat klinkt in theorie plausibel, maar het is nu eenmaal niet hoe de menselijke geest opereert. Uiterlijk is belangrijk, en dat geldt net zo goed voor een boek als voor een kerstpakket.

Uitstraling kerstpakket van groot belang

Een belangrijk onderdeel van de uitstraling van een kerstgeschenk is dan ook de verpakking. Verpakkingen van kerstpakketten komen in vele soorten en maten, vaak ook afhankelijk van het geschenk aan de binnenzijde. Een met stijlvolle folie ompakte doos is vaak de ideale verpakking voor een verzameling kerstcadeaus. Schenkt u een dure fles wijn, dan ligt een luxe wijnkist meer voor de hand.

Essentieel voor de eerste indruk van de ontvanger, zijn ook de gebruikte materialen. Want laten we eerlijk zijn: een kerstpakket met luxe inhoud, mist volkomen zijn doel als het omhulsel bestaat uit de goedkoopste verpakkingsmaterialen. De gekozen materialen moeten daarom uitstralen op de boodschap die u met het kerstgeschenk richting uw relaties en medewerkers wilt communiceren.

U kunt de meest originele verpakkingsvorm en de allerbeste verpakkingsmaterialen gebruiken – als een kerstpakket niet vakkundig verpakt is, ontbeert het de gewenste luxueuze uitstraling. Alle kerstpakketten bij Kerstpakket.nl worden daarom verpakt in een eigen inpakcentrale door professionele en vakkundige medewerkers.

Kleur speelt belangrijke rol in uitstraling

Een van de belangrijkste facetten van de uitstraling van een kerstpakket hebben we nog onbenoemd gelaten: kleur. Kleuren spelen een doorslaggevende rol in onze perceptie van de werkelijkheid en beïnvloeden ons onderbewust meer dan we vaak beseffen. Kleuren staan in veel gevallen symbool voor bepaalde waarden en emoties en het is dan ook belangrijk om hier zeer bewust mee om te gaan.

Hoewel rood en zilver kleuren zijn die voor de hand liggen bij het samenstellen van een kerstpakket, kan het zijn dat andere kleuren beter aansluiten op de boodschap die u met uw cadeau wilt communiceren. Zo heeft groen een kalmerende uitstraling en past het uitstekend bij een duurzaam kerstpakket. Geel staat daarentegen voor zon en geluk en sluit weer beter aan op een bierpakket.

Een laatste overweging op het gebied van de kleur van uw kerstpakketten is uiteraard de huisstijl van uw organisatie. Kiest u voor een verpakking in de kleuren van uw huisstijl, ziet de ontvanger in één oogopslag dat het geschenk van u afkomstig is. Dit geeft een krachtig signaal af en zorgt er bovendien voor dat uw cadeau makkelijker herinnerd wordt.