Fair Trade kerstpakket: een bewuste keuze

11 apr 2017

Het schenken van een kerstpakket geeft u als werkgever elk jaar opnieuw weer veel voldoening. Weinig zaken zijn immers leuker dan het blij maken van andere mensen en hen te belonen voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar. Steeds populairder wordt hierbij het Fair Trade kerstpakket, een verzameling van eerlijke, duurzame en veelal biologische producten.

Hiermee geeft u uw medewerkers en relaties meer dan een leuk cadeau alleen. Met de keuze voor een Fair Trade kerstpakket schenkt u namelijk ook hun kinderen en de generaties daarna een gezonde leefomgeving en een wereld waarin de welvaart eerlijker is verdeeld. En misschien is dat wel het mooiste geschenk dat u anderen kunt geven.

Fair Trade: aandacht voor mens en milieu

Net als uw medewerkers, hebben ook de boeren en producenten die verantwoordelijk zijn voor de producten in uw kerstpakket recht op een eerlijke beloning voor hun werk. Door te kiezen voor de Fair Trade kerstpakketten op onze website, weet u zeker dat zij deze ook krijgen.

Deze eerlijke prijs dekt bovendien niet alleen de arbeidskosten van de boeren, maar ook de kosten van een milieuverantwoorde productie. Daarnaast is er in dit bedrag een ontwikkelingspremie verwerkt, die wordt aangewend voor nieuwe ontwikkelingsprojecten in de lokale gemeenschap van de producent.

Met het afnemen van een Fair Trade kerstpakket draagt u op deze manier bij aan structurele verbeteringen op het gebied van zaken als gezondheidszorg, onderwijs en infrastructuur in het land van de producent. Zo zorgen we samen voor een hogere levensstandaard in armere regio’s.

Duurzaam en biologisch kerstpakket

Net zo belangrijk als de levensstandaard van de mensen die er wonen, is ook de staat waarin de leefomgeving verkeert. Veel productiemethoden gaan ten koste van factoren zoals dierenwelzijn en milieu en resulteren hierdoor vroeg of laat in een vervuilde wereld met minder biodiversiteit.

Al onze Fair Trade kerstpakketten voldoen aan de strengste milieueisen, waardoor u zeker weet dat de inhoud ervan niet op milieubelastende wijze tot stand is gekomen. Dit wordt geïllustreerd door het feit dat een aantal van de levensmiddelen in onze pakketten het biologische keurmerk mogen dragen.

Zeker in een tijd waarin veel ondernemingen op een milieuverantwoorde wijze produceren, heeft het meerwaarde om dit beleid in alle facetten van uw organisatie door te voeren. Kies daarom voor een Fair Trade kerstpakket en geef uw medewerkers of relaties een eerlijk kerst- of eindejaarsgeschenk.

Wilt u meer weten over de inhoud van onze Fair Trade kerstpakketten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice via 053 7600561 of stuur een mailtje naar klantenservice@kerstpakket.nl. Wij voorzien u graag van advies op maat.