Blauwe huisstijl? Blauw kerstgeschenk!

21 sep 2017

Een kerstgeschenk geeft u niet voor niets. U wilt uw medewerkers en zakelijke relaties waarderen en geeft hiermee een belangrijk signaal af voor een vruchtbare samenwerking in het komende jaar. Maar natuurlijk dient een kerstpakket ook een ander doel: het is een communicatiemiddel dat u inzet namens uw organisatie. En daarom is de uitstraling ervan van groot belang.

De uitstraling van de verpakking

De uitstraling van een kerstpakket komt op meerdere manieren tot uiting. Allereerst is er de verpakking. We hebben het al eerder gezegd: die is doorslaggevend voor het oordeel van de ontvanger. Uw kerstgeschenk kan nog zulke prachtige cadeaus bevatten, het eerste dat opvalt is het omhulsel van de inhoud. Niets menselijks is uw personeel en zakelijke relaties vreemd.

Het is daarom sterk aan te raden te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige verpakking. Zeker als u luxe kerstpakket wilt schenken, is het belangrijk dat de verpakking overeenkomt met de inhoud. Naast de gebruikte materialen, is een ander aspect in dit opzicht cruciaal: de gebruikte kleur. Die moet namelijk bij voorkeur representatief zijn voor uw bedrijf of op zijn minst de kerstdagen!

De kleur van een kerstpakket

De kleur van een kerstgeschenk maakt meer verschil dat u in eerste instantie wellicht denkt. Het menselijk brein wordt onbewust sterk beïnvloed door kleur en met de gekozen kleur van een kerstpakket geven we de ontvanger dan ook een non-verbale boodschap mee. Zo straalt het pakket bijvoorbeeld betrouwbaarheid, trendbewustzijn, luxe of verrassing uit.

Een beproefd recept is daarnaast om een kerstgeschenk dezelfde kleur te geven als de huisstijl van de organisatie. Dit lijkt een makkelijke keuze, maar deze werkt verrassend goed. Het positieve gevoel dat de ontvanger ervaart herinnert hij zich onbewust de eerstvolgende keer dat hij dezelfde kleur weer ziet. Zo creëert u positieve associaties met uw huisstijl en daarmee uw onderneming.

Kerstgeschenk in uw eigen huisstijl

Bij Kerstpakket.nl heeft u tal van opties om uw kerstpakket van zowel de gewenste inhoud als uitstraling te voorzien. Maar wist u dat wij, naast onze pakketten op maat, ook een variëteit een kant-en-klare opties op onze website aanbieden? De kans is dan ook groot dat u een geschenk vindt dat de kleuren van uw huisstijl zeer dicht benadert.

Neem nu ons prachtige kerstpakket Mooi Blauw. De inhoud heeft een uniforme uitstraling, doordat elk product verpakt is in een verpakking met dezelfde helderblauwe kleuren. Met maar liefst 42 artikelen biedt dit pakket gegarandeerd voor ieder van uw relaties of medewerkers wat wils. Komt het kleurgebruik overeen met uw huisstijl? Dan heeft u uw kerstpakket voor dit jaar gevonden!